Ο Καιρος

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΟΙΑΣ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΚΕΠ

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

Αρχική » Ενημέρωση » Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας» και ομιλίες – συζήτηση με θέμα τη βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη

Παρουσίαση Επιστημονικού Βιβλίου με τίτλο «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας» και ομιλίες – συζήτηση με θέμα τη βιώσιμη ενδογενή ανάπτυξη

20.06.2024 | Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση


Σε ιδιαίτερα ζεστό και δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανάδυση της Ανθρωποκεντρικής Κοινότητας: Κεντρικός στόχος των δεικτών βιώσιμης κοινωνικο – οικονομικής ανάπτυξης (SDGs)» από τις εκδόσεις «Σταμούλη», το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 11.00 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την προσπάθεια, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι που κορυφαίοι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται σε ένα κοινό τόπο με αφορμή αυτήν την παρουσίαση. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Μέριμνας για την 3η Ηλικία Δημήτρης Κολιαβασίλης.

Ανάμεσα στο κοινό παρέστησαν η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Βάσω Κιούση με τον καθηγητή  Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας Ιωάννη Λυμπέρη ως εκπρόσωποι από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η συγγραφέας Σοφία Γκλιάτη – Χασιώτη, ο Πρόεδρος τους Αναγκαστικού Συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ Νικολάου Κώστας μετά μελών του Συνεταιρισμού, καθώς και ο  πρ. Δήμαρχος Καλυβίων & Σαρωνικού, πρ. Αντιπεριφεριάρχης Αν. Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συνέβαλαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Διοίκησης, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) Βαγγέλης Δημήτρίου, ο Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Σταμάτης Χασιώτης και ο Καθηγητής Διατροφολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Ανδρικόπουλος Νίκος.


Το βιβλίο παρουσίασε  ο επιμελητής της έκδοσης Τσομπάνογλου Γεώργιος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας και των Επαγγελμάτων, με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Στις ομιλίες καθώς και στη συζήτηση συμμετείχαν οι εξής: 

Λύτρας Ανδρέας, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Μητρόπουλος Σαράντης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Υπηρεσιών. 

Μεθενίτη Ευδοκία, Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργαζόμενη στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Μαρκοπούλου.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρκοπούλου Δημήτρης Αρβανιτάκης. 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

7-7 paramythi

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ